Mitä kaikkea sitä voikaan internetissä tehdä

Epäluotettavia pilvipalveluita

Mitä kaikkea sitä voikaan internetissä tehdä

Jokainen meistä tuntee internetin, tuon 1990 luvulla yleistyneen keksinnön, mikä auttaa tekemään lähes kaiken mahdollisen tietokoneella ja älylaitteilla. Internet on mahdollistanut erityisesti suomalaisille tehokkaamman tavan toimia. Nykyisin yhä useampi asia on siirtynyt internetiin, ja internetin merkitys on kasvanut hyvin suureksi. Jos yhtäkkiä palaisimme kehityksessä 2000-luvun alkupuolelle, niin elämä muuttuisi hetkessä paljon mutkikkaammaksi.

Nykyajasta puhutaan usein digiaikana. Tämä johtuu juuri siitä, että teknologian kehitys on mahdollistanut entistä tehokkaamman tavan hyödyntää erilaisia laitteita. Nykyisin yhä useammat asiat on mahdollista hoitaa internetin avulla erilaisilla laitteilla. Tämä näkyy niin arjen pienissä iloissa, harrastuksissa, opiskelussa, töissä sekä virallisten asioiden hoitamisessa. Ilman internetiä elämä olisi huomattavasti haastavampaa monille.

Arjen pienet ilot ja harrastukset

Monille tärkeitä ovat arjen pienet ilot, joista voi nauttia tietokoneella tai mobiililaitteilla. Näihin kuuluvat esimerkiksi lehtien ja kirjojen lukeminen. Nykyisin yhä useammalla on myös esimerkiksi Spotify, iTunes, YouTube tai muu musiikin kuuntelun mahdollistava sovellus käytössä. Lisäksi erilaiset suoratoistopalvelut houkuttelevat elokuvien ja sarjojen pariin. Näihin kuuluvat niin Netflix kuin esimerkiksi Disney +.

Toisille harrastuksiin voi kuulua myös sijoittaminen. Esimerkiksi aloittelevat sijoittajat voivat tutustua erilaisiin ohjeisiin netissä. Yksi suosituimmista sijoituskohteista on kryptovaluutat, jotka ovat nykyisin yhä suuremmassa suosiossa internetissä. Tarjolla on kryptovaluutan hankkimiseksi paljon apua. Lukemalla Sijoitusrahastot.org:n neuvoja Bitcoinin ostamiseen, voi sijoittamiseen saada paljon apua.

Nykyisin pelejä on laidasta laitaan pelattavissa älylaitteilla ja tietokoneilla. Näihin kuuluu olennaisesti muun muassa e-urheilu, jonka suosio on nykyisin suuri. E-urheilun suosio ei rajoitu vain joukkueiden pelaamiseen vaan myös faneihin ja vedonlyöntiin. Jos taas e-urheilu ei kiinnosta, on tarjolla monipuolisesti erilaisia sovelluksia, joita pelata. Nykyisin myös Playstationit ja Xboxit mahdollistavat pelaamisen internetissä.

Internet osana opintoja ja työtä

Internet on mullistanut nyt sekä opiskelun, että työn teon. Aiemmin koululaisilla kulki mukanaan reissuvihot, joihin merkittiin tarvittavia asioita koulupäivästä. Nykyisin käytössä on Wilma, jossa on sekä lukujärjestys, poissaolot, suoritukset sekä mahdollisuus laittaa viestejä. Oppilaan voivat myös tehdä erilaisia tehtäviä internetissä. Moodle on erityisesti aikuisopiskelijoille tuttu työväline, joka on oppismisympäristö internetissä.

Viimeisen kahden vuoden aikana etätyöskentelyn määrä on kasvanut. Yhä useampi työskentelee kotoa käsin. Tuolloin palavereihin käytetään erilaisia väyliä, kuten Teams, Meet, Hangout sekä Zoom. Lisäksi monissa töissä on mahdollista käyttää pilvipalveluita, joten työt on helppo jakaa eteenpäin, muokata, tehdä yhdessä tai mitä tahansa muita variaatioita. Lähes jokaisella on nykyisin kotona tietokone, joten kotoa työskentelyn mahdollisuudet ovat entistä paremmat.

Internet mahdollistaa myös virallisten asioiden hoitamisen

Monet muistavat, kuinka pankkiin mennessä joutui jonottamaan kauan omaa vuoroaan. Tai kun laskuja halusi maksaa, niin kaupoissa sijaitseville maksupäätteille oli aina hieman jonoa. Lisäksi esimerkiksi veroprosentin tarkistus oli haastavaa, kun toimistossa sai jonottaa usein tunteja. Tuolloin KELA:n asioiden hoitamiseksi tuli jonottaa useita tunteja. Kun asioita tarvitsi hoitaa, joutui niitä varten pyytämään vapaata koulusta tai töistä, sillä virastot olivat auki vain klo 8–16.

Nykyisin tilanne on täysin toinen. Lähes kaikki virallisetkin asiat on mahdollista hoitaa kotoa käsin. Yleensä riittää, että omaa suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset. Näin sivustolle kirjautuminen onnistuu helposti ja nopeasti. Erilaiset kaavakkeet on mahdollista täyttää suoraan nettisivuilla, eikä niitä tarvitse tulostaa ja postittaa. Elämä on helpottunut paljon monilta osin teknologian kehityksen myötä. Mainittakoon myös, että ongelmatilanteissa suuri osa sivustoista mahdollistaa avun saamisen livechatin avulla. Näin myös puhelimessa jonottaminen on vähentynyt.